Sjukdom,

Fick gå hem tidigare från skolan idag för jag har huvudvärk och mår allmänt inte så bra.. Tror det är förkylning på G.

Hade annars en ganska lugn och bra dag. Super cool lektion, live tv intervju i studion. Fick prova på hur det var i kontroll rummet och i studion. Galet vad svårt det är att tajma rätt! Men det var en kul lektion, jag provade inget, lärde mig genom att kolla på vilket var väldigt skönt när jag vaknade på ett så opeppt humör idag. Till och med Evelina märkte att något inte var bra idag, orkade inte vara glad idag. Det är nog första gången som jag inte ansträngt mig för att le eller vara trevlig mot människor som går förbi, kändes lite konstigt när det var medvetet jag skippade det.

Hade även möte med gruppen om vad som måste göras och så lämnade vi in våra booklets för intervjun son ska filmas nästa vecka, planerings pappren.

Innan sista lektionen som var drama, hade vi håltimme och jag satt ensam i en av sofforna i ett av uppehållsrummen, och det var då som huvudvärken kom på riktigt, även om jag försökt dricka massa vatten och vilat. Så gick till Toni i receptionen och hon var så snäll, började gråta när hon frågade hur det var med mig, så känslosam blev jag. Haha! Ja, ni vet ju hur jag är..

Fick skjuts av Lauren en annan i receptionen och hon sa att dom ska hjälpa oss hitta en bra madrass, dom kvinnorna i receptionen har verkligen hjälp till så mycket!! Och rektorns fru, Nerda, så snälla!

Kom hem och somnade innan jag tvättade, gjorde en tredje behandling mot skabb igår kväll, ja juste jag har inte berättat, kanske för att det är så vidrigt så man inte borde berätta, men efter att vi haft kackerlackorna och vägglöss fick jag veta att betten jag hade var från skabb och inte vägglöss.. Då bröt jag ihop! Äckelkryp i min hud, där går liksom gränsen, haha! Men det är borta, bara att man får lite utslag efter när det läker. Men gjorde behandlingen (kräm på hela kroppen i ett dygn typ) andra gången förra veckan för säkerhetsskull och igår också för att vara extra säker på att det är HELT borta! Jag som trodde nya Zeeland var lugnt på djurfronten, ganska ironiskt! Haha! Ja, men det var därför jag behövde tvätta allt som jag använt senaste veckan, ingår i behandlingen.

Nu har jag försökt att ansluta datorn till internet i tre timmar. Det vägrar fungera! Så skumt. Orkar inte! Glad att internet fungerar på mobilen i alla fall.

När jag satt i vardagsrummet och höll på med datorn snacka jag en del med Nik och andra som passerade, haha! Men han är också helt fascinerad över osthyveln! Jätte kul! Jag och evelina har verkligen sålt in denna produkt till personerna runt omkring oss, så roligt! Nik visade hans fru och barn och sa; kolla vad lätt det är att skära ost! Och att en sån ska han köpa hem till dom och till deras släktingar på Filippinerna! Oh yes!

Ska sova snart så jag kan vara med i skolan imån! Ska göra props och klippa ihop simple sequences filmerna som vi filma igår, det vill man ju inte missa!

Pussar och kramar alla underbara vänner och familj där hemma!


Osthyvel!!

Dagens höjdpunkt, Jolyn och jag gick i mataffären - bara för det är kul! Och gissa vad hon ser?! Hon ser en osthyvel!! Som jag och Evelina letat! Så finns det i den lilla mataffären så nära oss. Hon hade aldrig sett en förut men så såg hon den och sa ey, de där ser ut som den där chees slicern som du visade mig (googlade) och visst va det en sån! Jag är glad nu!!

En annan sak jag såg i mataffären när jag skulle betala var swedish rounding, visste inte att det var svenskt, haha! Var tvungen att ta kort!

Och har ätit mörk choklad och kollat Les mesirable med Jolyn, också dagens höjdpunkt, lite i alla fall! Haha!

Kanske bara ska skriva lite kort att skolan gick bra. Inspelningen av våra korta enkla filmer blev helt okej. Jag fick visa min kreativa sida för gruppen och hålla koll på all rekvisita som vi hade när vi tog om shots,

Rolig dag!
Pussar och kramar!


Härlig dag!!

Nu är det äntligen över, om jag klarade det vill säga, haha! Health and safety provet. Jag var sist ut av 120 elever, känns bra! Jag hoppas det funkar, mina svar var ganska långa för jag kom inte ihåg alla långa komplicerade ord så fick förklara orden i svaren, som typ brandsläckare - fire extinguisher, vet jag ju att det heter, men vågade inte chansa på stavning så skrev istället 'den röda tuben med något slags pulver i' typ sånna förklaringar. Jenny vår lärare måste få många goa skratt när hon rättar mitt prov. Precis som Yvonne måste fått för några år sedan när jag gjorde prov om nagel typer och kom inte på den sista typen så jag skrev 'döda naglar - sånna man får när man dör' haha! Ja det gäller att vara kreativ.

var väldigt skönt att slippa oroa sig för provet sen i alla fall. Efter den lektionen kom det en maori snubbe och snacka om deras kultur. Så coolt! Det var det sista vi lyssna på idag. Slutade vad 5. Men det var ganska värt för det var intressant att höra om vad det är för kultur här på nya Zeeland, om man bortser från alla kiwis som också är nya zeeländare såklart och de asiater som flyttat hit. Men det är grund kulturen, så det var kul att lära sig mer om varför dom hälsar genom att nudda näsorna mot varandra, gör haka 'dansen' etc,

Efter skolan hade jag behövt börja på en uppgift vi har till på fredag, hitta material till en liten rekvisita vi ska göra av metall, konservburk och vad vi vill tillägga, filmningen vi ska göra imån, intervju till nästa vecka, en annan uppgift vi har i art dept, vi ska göra en karaktär, blomsterflicka till en film, perfume, hon ska vara med i bakgrunden i filmen (inte på riktigt! Bara som träning för att se vilket arbete det är för bara en sidokaraktär).. Sen ett till arbete - mitt Auckland, också art lektion. Roligt! Men orkade inte göra något av det så åt mat och sen gick jag ut och gick i 1,5 timme, sen mötte jag Jolyn och vi åkte till en sjö och hängde där en stund, bara för jag inte var trött efter min långpromenad, och hon var uttråkad. Men det var en fin plats!


Söndag!

Urim, en tjej från kyrkan kom och hämtade upp mig idag vid nio, så åkte med henne och hennes två bröder till kyrkan. Det var mysigt att vara där! Kul att känna att något är som hemma.
 
Efter så åkte jag med henne hem, åt koreansk mat där. Biff i sallad med råris. Ganska gott faktiskt! Så trevlig familj. Dom är från korea, det var därför vi åt koreanskt. Men det var mysigt att vara hemma hos en stor familj igen och känna den där mysiga söndags känslan som man bara kan få när man umgås med familjen. Har saknat det.
 
Sen var jag tvungen att gå hem och plugga, efter många timmars snack om kultur och länder och saker som vi gör och vill göra och allt helt enkelt. Men var tvungen att plugga inför ett viktigt health and safety prov, slutprov på tisdag. Ser inte fram emot det alls. Vet inte riktigt vad det är som väntar vilket gör det hela lite jobbigare.
 
Men skypade precis med min kära mor så nu känns det lite bättre! SAKNAR ER DÄR HEMMA!! Men det är fortfarande ganska bra här. Det är i alla fall vad jag försöker intala mig själv varje gång jag skypat med någon underbar person som jag saknar.
 
Nu ska jag plugga lite till,
PUSS OCH KRAM!

Slappt,

Har precis sovit två timmar mitt på dagen.. Så kan det gå. Hade en sen kväll igår med Evelina och Jolyn, vi var ute och dansa igen! Super kul! Även om man träffar en och annan sliskig person, jag har fått nog av cheesiga killar nu, haha! Vi var även på lantern festival i Albert park i stan. En kinesisk fastival, Väldigt vackert var det! Hela parken var upplyst med figurer i olika ljus, former och storlekar. Fick taget typ tre bilder innan kameran dog. 
 
 
 
 
Idag behövde jag gå upp hyfsat tidigt, men det blev senare ändå, för att jag och Nik skulle kolla marknaden i
Otara (motsvarigheten till Angered i Göteborg här i Auckland) där vi om två veckor ska göra en film om marknaden. Tror det kan bli ganska bra! Var mycket speciella personer där så finns nog en och annan story att filma.
 
 
 
 
 
 
Niks familj var med där och efter marknaden så åkte vi till deras favorit buffé som låg i närheten. Dom bjöd mig på mat och det var jätte gott! Mest Sushi, fast massa kyckling också så jag åt det för gillar inte riktigt fisk alltid. Men buffén här var lite speciell för man fick beställa allt man ville ha så kom dom ut med maten till bordet, sen var man tvungen att äta upp allt för annars fick man betala för det som blev över - antagligen för dom inte ville att man skulle beställa för mycket som man sen kastar. Det kan ju också vara en lösning?
 


Sen åkte vi hem. Då somna jag. God morgon! igen. Sen gick jag och Evelina till countdown och jag köpte min efterlängtade mörkamintchoklad! Så gott! 
 
Puss och Kram! 
 
 
 

 
 
 

Solsken!

Sitter på trappan och solar efter en lagom dag i skolan.. Kan man säga så? det jag menar med det är i alla fall att vi slutade lagon sent idag, runt tre tiden efter att vi haft crew möten och fixat allt pappersarbete inför the next shooting, och efter vår editing lektion. Klippte ihop filmen på streetsigns som vi filmade för två dagar sedan. Min och Ethans film blev ganska bra faktiskt, höhö, borde kanske satsa på editing istället? eller inte. Men kul var det i alla fall!

Internet har inte fungerat på datorn, men nu fixade jag det, precis nu, idag, så jag är ännu gladare än vad jag var innan! För nu kan jag lägga upp finare bilder som jag tagit med cameran istället för tråkiga mobil bilder, och så kan jag skriva kommentarer efter bilder så man fattar varför jag lägger upp dom, det kan man inte från mobilen, haha!

Men nu hade jag inte tänkt att göra något annat än att sola och måla på något av art projecten som vi har fått. Super roligt!, men sola måste jag för jag har solbränna efter mina converse = inte snygg bränna .

Så ta det försiktigt på vägarna där hemma, hör att det inte är lika riskfritt som här.

Puss och Kram! Saknar er fortfarande!

Jag älskar min syster!

Bara för du är så underbar!


Rastlös!

Detta är första gången jag är det sedan jag kom hit! Galet! Kanske är det ett bra tecken. Nu så börjar platsen jag bor på faktiskt vara lugn och fri från saker att fixa hela tiden, skönt.

Den största anledningen är nog att jag har ingen som jag har bestämt att jag ska träffa idag. Saknar Herreys just nu, för det är dom jag alltid springer över till när jag inte har något att göra.. tror Jolyn kommer ersätta er istället när jag bor här, haha! Hon bor i källaren så det är ju ännu närmare!

Skolan idag gick bra. Vet att jag aldrig vill bli producent i alla fall! Har gjort massa pappersarbete för intervjuerna vi ska göra om två veckor, sjukt vad tiden går fort! Även om det inte ens var kul. Men roligare än vanlig skola i alla fall.

Har ätit glass och sett köttätande växter i någons hem för första gången idag! Och var och handlade men glömde havregryn! Tänk att man kan glömma det när det var det enda man skulle ha egentligen.. Ja, jag är säker på att ni gjort samma misstag någon gång ni med, haha!

Saknar er alla goa underbara människor från hemma mer än någonsin just nu! God natt pussar!


Detta är en bit av Sunnynook park, bor nära här. Vägen hem från skolan och affärerna, Countdown.

Såg denna bilden vid kassan när jag skulle betala maten, kände mig lite hemma då. LITE, sverige hade ju vart bättre såklart, men Norge är rätt så okej det med! SMILE


Glass i stora lass!

Träffade Sarah idag efter skolan! :D och vi åt glass på Dennys, fick vänta i en och en halv timme på henne efter skolan eftersom grupperna idag var ute och filmade skyltar till ett litet projekt för editing, och det gjorde att vi var klara 4 istället för halv 5 som vi brukar, men då skulle ju Sarah vara klar halv 6 såklart, haha! Nej, det var lugnt! Så kul att se henne igen! Vi går ju på samma skola, men ändå så ses man aldrig för hon går foto.

Vad har jag mer att berätta?.. Jag har världens bästa vänner hemma i mitt älskade Sverige, som jag inser mer och mer att jag tycker om, det är faktiskt väldigt bra hemma! Så tänk på det idag, om ni vill det, jag gjorde det en stund idag.. Uppenbarligen eftersom jag skrev det, i alla fall!..

Puss och kram nu ska jag sova!

 

Sarah på Denny's. Smoothy! 

Några fåglar vid en liten flod utanför Dennys, där jag och Sarah åt. Tyckte detta var lite bilden jag hade av Nya Zeeland, INNAN jag kom hit

Ja, jag hade väldigt roligt medan jag väntade på Sarah i 1,5 timme.. Sofforna utanför aulan. Sen blev det roligare för det kom en kille från Canada som också väntade, så hade någon att snacka med ett tag! Han låg faktiskt och sov i den andra soffan medan jag tog detta kortet och exprementerade med de ollika fotoinställningarna man kunde göra. Skulle ju tagit kort på honom istället! Kom att tänka på det nu, typiskt! haha!

 

 

 


Ny vecka!

 

Sitter och väntar på skjuts till dagens uv aktivitet hemma hos dom som ska hämta mig. Ska bli kul!

Slutade skolan halv 6 idag, sent, men kollade på en dokumentär om maorier så det var lite intressant i mellan åt, nästan hela tiden. Annars var det bara filmtittande och föreläsningar hela dagen, från halv 9. Långa dagar, men man lär sig mycket! Börjar bli lite orolig över prov nästa vecka på Heath and safety, hur ska det gå?

Det var allt för nu,
Puss och kram!

 

Ja, Hur ska det gå?!

 

Bild från ikväll. Kakor och varm mjölk, oboy. Väldigt härliga människor!


Dessa underbara stunder

Var väldigt trött idag. Kyrkan började kl nio här så gick upp tidigt. Kom sen tillbaka och sov... Ja, jag var son sagt trött.

När jag vaknade sen drog jag på natt marknad i glenfield med jolyn, superkul! Sen åkte vi till havet och jag tog kvällsdopp och hon tyckte jag var galen, men det är ju sommar och varmt ju! Satt på stranden med gitarr och sjöng medan solen gick ner bakom oss. Allt underbart förutom alla hundar som kom fram, är ju lite små rädd för dom.

Nu är jag trötter igen och ska sova, har kommit på vad jag ska göra på "vad är Auckland för mig" uppgiften vi fått! Ska bli så kul att börja måla! Man får göra vad man vill, bara man gör något visuellt som kan visas upp, så kul arbete!

God natt pussar!

 

 
 
 

Skrattar mig lycklig!

Haha! Vet inte riktigt varför jag skrev det som rubrik, men det låter ganska härligt! Och ibland är ett garv det enda som kan få en på bättre positivare tankar.

Bugsen är nu borta gott folk! Härligt! Tog bara.. Typ en månad. Men det gör inget! Varje dag lär man sig något nytt, är det inte fakta om småkryp så är det tålamod.

Igår körde jag bil till och från Auckland på vänster sida och DET GICK BRA!! Var så kul att köra igen! Var i Auckland och partaja, jag och Evelina ägde dansgolvet, mer än så behövs inte sägas, jag älskar att dansa! As kul!

Idag är jag död. Inte riktigt, för vi har faktiskt vart i en annan stad med familjen vi bor med som är så söta och snälla! Sen har jag ätit mörk choklad i mängder och ska snart få betalt för fotojobbet jag gjorde förra fredagen, gött! Och kolla film..

Sista jag har att säga denna underbara men sega lördag är massa GRATTIS till min kära och fantastiska far som idag fyller 44 år! Nej det fick du inte hålla hemligt, haha! Jag älskar dig så mycket! Och jag är verkligen lycklig som har en så bra person till far! Känns lite konstigt att inte kunna fira dig, inte för jag någonsin vart extremt bra på det, men hoppas familjen tar hand om dig bra för du är verkligen den bästa pappan i världen! Saknar dig, PUSSAR till dig!

Ha det fantastiskt! Allihopa,

 
Jag klarade att köra på vänster sida!! På vägen till Auckland, och hem sen igen också!
 
 
Det var meningen att den skulle bli ur fokus.. Vägen var ju mer intressant ju. Men i alla fall, Det var en rolig natt i alla fall! detta var under tiden vi kolla filmen, som sög! Så kort var roligare. 
 
 

Och här kommer "tyck synd om mig"- bilderna..

Fast gör inte det.. Men såhär ser de kliande betten ut från de äckliga vägg eller säng lössen, vad man nu vill kalla dem.. Haha! Och detta är bara ena armen! Den är i och för sig värst, men har lite bett på hela kroppen,

Så det var det, det.
KRAM


Härlig sommardag

Nu börjar jag bli super glad igen! Har satt in pengarna på kortet som vi fick tillbaka från lägenheten vi bodde i ett tag som smitta oss med kryp. Är nog lite smått skadad för livet av alla dessa kryp nu.

Jag fick också meddelande från CSN att jag ska få mer pengar från dom så saker och ting börjar bli mer logiska.. Hade inte så mycket kvar av CSN lånet, så vart lite nervös. Men det var som tur var dom som gjort fel och inte jag som spenderat en massa mer än jag trott. Nu börjar både ekonomin och boende falla på plats. Så därför känner jag mig lite gladare!

Skolan idag var kort. Slutade efter lunch vid ett för att vår grupp skulle inte fixa editing med vox popsen idag, och hade därför inget att göra. Min grupp är underbar! Föreläsningarna idag gav mig inte så mycket som dom brukar, pratade om copy right av musik i film och så, man visste ju det mesta, så det vart lite långt.

Har efter skolan sprayat hela rummet med bed bugs spray och det känns så mycket bättre! Hoppas dom är döda! Man kan ju inte se dom vilket är både bra och dåligt.. Skönt att man inte behöver se hur dom ser ut, men också väldigt jobbigt att inte veta om dom är döda eller inte.. Vet inte vad som är bäst?

Börjar bli hungrig nu så ska gå och äta, men dagen har vart grymt bra än så länge i alla fall!

PUSS OCH KRAM


Ännu en dag

Så nu ska jag sova, men tänkte bara skriva ner lite om hur konstig dag jag haft idag!

Vaknade upp i morse och det kändes fortfarande som om kryp kröp på mig. Har fått massa utslag och i skolan ock jag veta att bed bugs kan sätta sig i håret också, så då bröt jag ihop. Tänk att det ska behöva finnas i mitt hår med!! Så nu har jag fått tvätta håret med lus schampo.

Fick en lite jobbig uppgift i skolan också. Men det kan jag nog klara, ska intervjua, intervjuas, filma, fixa ljud, fixa ljus och fixa rapport och assistera.. Tror det är allt.. Nej, Edit filmen sen också och så ska vi alla 8 i gruppen prova allt, men vi blir betygsatta på detta så känner lite pressen.. Engelska intervju? Haha! Jag kommer ju garva sönder!

Sen fick vi åkt in till city med vår kära juline som hyr källaren här, hon skjutsa oss. Pratade med Bush vår indiska hyresvärd och fick pangar tillbaka för lägenheterna som vi bott i, jag tycker inte vi fick tillräckligt med kompensation. Dagen avslutades med glass vid hamnen innan vi åkte hem och åt omelett.

Dagen blev trots allt lite bättre.
Pussar och god natt!


Back to north shore!

Nu har jag vaknat upp i min klasskompis hus i sunny nock, nära skolan.

Igår så fick jag och Evelina hyra ett rum hos en i min klass som ville hjälpa till massor! Dom köpte pizza till oss igår, så snällt! Så vi sover nu på två luftmadrasser i ett rum i deras hus tills bi hittar någonstans att bo och förhoppningsvis blir det sista flytten!

Måste tvätta alla kläder igen för nu så är det inte kackerlackor längre utan de där super störande vägglössen! Man kan ju inte se dom, men det kliar.

Ska tvätta alla kläder igen nu idag så nu så känns det som om vi börjar komma på banan igen!

PUSS OCH KRAM,


Hemlängtan.

Idag så var det en rolig dag i skolan. Jag älskar verkligen skolan! Men var väldigt trött för igår genomgick vi den tredje flytten inom en 2 veckors period.. från motellet - till kackerlackslägenheten - till tvårumslägenheten - och igår till tvårumslägenheten på åttonde våningen. Detta på grund av att kackerlackorna skulle saneras bort och vi var tvungna att bo någonstans medan dom fixade. Sen var det någon som skulle flytta in i den lägenheten och då fick vi flytta på oss, såklart.

Att ha levt i en resväska i en månads tid tar på krafterna. Jag känner mig utmattad av denna stress att inte veta vad som komma skall, vill bara ha rutin på mitt liv igen och det är väl det som gör att jag har så galet mycket hemlängtan just nu!

Vi fick säga upp kontraktet idag i alla fall som vi skrivit på när vi flyttade in i den lägenheten som vi skulle ha. För insåg igår att det kommer att bli för dyrt att bo i stan, så nu är vi tillbaka på ruta ett typ. Sitter och letar rum på trade me. Jag och Evelina ska kolla nära skolan så vi slipper utgifter på buss till skolan.

Sen ska jag snart ut och "jobba". haha! Träffa en kille som hade ett företag som jobbade med att lägga upp bilder från klubbar i Auckland så folk vet vart dom ska gå, och jag ska ut och fota dessa klubbar ikväll. Lite kul. Men bara ikväll för sen kommer jag inte kunna vara här sa jag till honom på intervjun idag.

Är trött som sjutton och vill bara sova i en riktig säng och packa upp och känna mig hemma. Men ska inte klaga. Jag är ju trots allt i ett sjukt underbart vackert land!

Ha en fin dag!
PUSS OCH KRAM!


En Lycklig Dag!

Kan man säga så? ja, jag vet inte men nu gjorde jag det i alla fall!

Har varit i skolan hela dagen och idag mådde inte Evelina bra så jag fick åka själv dit och hem. Ganska roligt att vara tvungen att prata engelska hela dagen. Vi har blivit uppdelade i olika klasser, men har ändå haft varandra på första föreläsningarna, men inte idag. 
 

Hade en social media lesson idag. Var inne på facebook sista lektionen och gick igenom skolans grupp och lite sånna saker. Hur man ska bete sig på sånna forum. Tänk att ha det som jobb, lärare i social media, coolt! Han är cool också så det var roligt!
 
Innan sista lektionen lärde vi oss om dokumentärfilm, gick igenom vilka kända som fanns och hade vunnit pris och brain storma egna idéer. Jag kunde INGA käna dokumentärer, kände mig så kass.. Men skrev upp dom så nu ska jag kolla massa film och lära mig massa namn på personer och filmer.
 


Sen fick vi prova på editor jobbet. Kul att se hur man tänker när man klipper ihop en film, så sjukt mycket arbete bakom det och så mycket mer att tänka på än vad jag från början trodde. Man måste verkligen vara kreativ för det arbetet också!

Sen snacka vi om vad som är viktigt för en regissör och för att få ihop en bra film, lite vad som krävs och ja, allt man kan prata om som handlar om film.

Andra föreläsningen som vi hade idag var med Ellie vår art director lärare som är så sjukt underbar! Det var så roligt att lyssna på allt hon sa om film och att art delen är den del som gör filmen levande! Grymt kul att känna att det jag vill göra är en så viktig del, precis som allt annat, men det var ändå kul att få höra att det är viktigt för oftast tar folk det arbetet som någonting oviktigt.

En riktigt rolig dag helt enkelt!

PUSS

Skola skola skoola!

 
Det börjar kännas riktigt bra nu! Pratade med Evelina på vägen hem nu från bussen, skolan, och vi är båda så otroligt glada att vi vågade göra detta även om vi inte riktigt visste vad utbildningen innebar.

Har fått schema idag och blivit indelade i klasser/ team som vi ska arbeta i. Det är bara fem stycken som valt art department, alla andra har valt allt annat som har med film att göra. Så i alla fall! Vi är indelade i team med 8 st, och sen är två team tillsammans på våra klasser nu in term one. Det är fyra terminer och första slutar runt påsk.

Kommer att gå i skolan lite lördagar och söndagar då och då och dagarna är oftast från halv nio till fem - halv sex på kvällarna. Högt tempo är det! Längsta vi är lediga i streck är fyra dagar och då är det påsk helgen, fredag lördag söndag och måndag. Men jag gillar det, och det känns så rätt!

Igår var det bara föreläsningar, idag så var det riktiga lektioner vilket var underbart! Jag var väldigt väldigt trött idag, tror min sömnbrist kommit ikapp mig idag, så det var lite störande för det var väldigt roligt och intressant!

Hade idag en klass med min framtida lärare Ellie, art department läraren, om tips på hur man håller kreativiteten igång. En hel lektion till det. Gick igenom rule of thirds och hur man tänker på komposition i bilder. Fick brainstorma producenter, regissörer och film bolag inom nya zeeland och world wide.. och pinsamt nog kunde jag inga!! Jo, Peter Jackson, men det räknas väl typ inte. Sen har vi fått filma och lära oss hur man står när man intervjuar en person för på fredag ska vi ut i våra 8 grupper och intervjua folk på gatan - Vox pops. Ska bli kul! Speciellt med engelskan.. intressant. Kanske kommer få köra bil på fredag då för vi ska iväg lite längre, vänster sida! Waaah!, Men fick prova köra en liten bit dagen efter vi kom hit, rektorns bil, och det gick bra! lite långsamt och så, men då hade jag ju inte vant mig vid vänster trafiken som jag har nu, trodde till och med i morse att det var en person som hade ratten på rätt sida, Men det hade han inte, och det är ju bra!

Det är skönt att vara hemma igen och ska bara ta det lugnt idag för det är filmväder, blåser och regnar för första gången sen vi kom hit snart tre veckor sedan.

PUSS OCH KRAM 
 
 

Update!

Så nu ska jag väl skriva lite mer än senast, har fått lite frågor om hur det gått med kackerlacks problemet och såhär ligger det nu till... Dagen efter att jag och Sarah sprungit runt på stan hela natten och typ försökt sova på parkbänk, mcd etc etc.. Så pratade vi med hyresvärden och han gav oss en två rums lägenhet på samma våning, som vi får bo i nu tills saneringen är över. Ingenting som var giftigt eller så, men väldigt skönt att slippa vakna upp med vita döda kackerlackor i sängen (för det tog några dagar tills alla kommit fram och dött), det jobbigaste som hänt under dessa två dagar som gått är att vi fortfarande hade alla våra kläder och saker i kackerlacks lägenheten, så vi har fått springa fram och tillbaka mellan dessa två lägenheterna. Kylskåpet fick vi inte igång förrän idag i lägenheten som vi bor i, så vi har fått springa över till kackerlackorna för att hämta maten i kylskåpet som fungera.. Ja, så det har vart mycket springande till äckelsakerna, tyvärr.

Nu känns det så himla bra! Vi fick tvättat ALLA kläder igår och får ersättning för pengarna som vi lagt ut för alla tvättomater vi fick använda och för maten vi fick slänga och nu har vi allt vi behöver i en och samma lägenhet! Känns så skönt! Har vart så mycket stress och tårar kring kackerlackor så detta är en sjuk lättnad! Skolan kommer nog bli lättare nu när man kan sova ordentligt utan stress i kroppen.

Skolan verkar jättebra! Första gången på länge som jag är glad över att det är helg och det är också underbart! Är så glad idag! Har shoppat med Sarah och Cecilia idag, så kan ha med det att göra också.

Sen har jag haft skoskav på hälen ett ganska bra tag och har precis köpt plåster och sprit till det, för såret vart ganska djupt, och jag har haft ont under hälen upp till knävecket när jag gått, och vi har gått ganska mycket.. Så det känns bättre nu! Så det har också gjort min dag idag super bra! Har inte trott att det vart så farligt, men insåg igår när jag var så öm att man kanske borde göra något åt det.. Har bildbevis om ni inte tror mig, haha! nej ush! Förlåt att jag dela ned mig av detta!! Sjukt äckligt, som jag sa till Cecilia när jag tog kortet, sjukt grisigt och äckligt av mig, känner mig som en man!! och ja, det var ett skämt, jag menar att det är oftast killar som kommer på tanken att ta kort på sånt, men ja, det finns ju tjejer som gör sånt också, så jag vet inte riktigt.. MEN ja, ni fattar säkert vad jag menar! Vill inte att någon skulle ta illa vid sig, jag gillar män! haha!

Men nog med snack, nu taggar vi vår första utgång i Auckland!!

See yah! PUSS

 
Nya solglasögon! jippie!

Vad som hänt..

Nu har det gått några dagar sedan jag uppdaterade senast!
 
Så vad som hände var att vi gav hyresvärden massa pengar...
 
 
Fick lägenheten och skulle sätta ihop lite möbler som vi fick till, och sen gav vi upp för det fanns ingenting att skruva ihop delarna med, och gick till stan och köpte kökssaker på en kina affär...
 
 
Sen möttes vi av ett krypande hav av dessa saker. Ville inte stanna så länge eller ta så avancerade bilder av krypen, så det blev lite suddigt..
 
 
Sen drog jag och Sarah ut och stannade där resten av natten.
 
 
 
 
men lika glad är jag för det..!

RSS 2.0