Hej Tisdag.

Trött och så men det får väl gå.

Har idag spelat in de två första reklamfilmerna för kaffe. Jag var bara makeup artist och wardrobe idag så det var lugnt. Mer för Laura som var Art director och props - set dresser. Det kommer jag vara imån så ska förbereda lite mer snart. lista på allt som ska med och så.

Har inte vart jätte duktig på att gå och lägga mig i tid det senaste så var väldigt seg idag. Men var inte ensam som tur var, jag var bara klumpig, men vår producer, editor och den ena directorn låg och sov. haha! Bra jobb va? Dom gjorde inte så mycket, så var därför.. Jag gjorde inte heller det så jag hade lätt kunnat joina dom, men det gjorde jag inte.

Kom hem tidigt vilket var skönt! Laura skjutsade mig till och från platsen idag för det regnade, haglade hela dagen. Så det var snällt!

Så nu har jag skypat med Lovisa och är lycklig! Saknar allt som har med Sverige att göra, alla fina vänner och familj och längtar tills att jag kommer hem igen. Men har en del kvar här att göra.. typiskt. hemlängtan när den är som värst. Lovar att det är för att det börjar bli sådär deprimerande väder och jag saknar sommaren.. Hoppas Oktober kommer snart!

haha! ska sluta tråka ut er med tråkigt snack! Det är bra här med ibland.

Har färgat håret mer blont, inte gult längre!! och så fick jag nummret till en dansk tjej som är på mission här i söndags så smsade henne nu, på svenska!, så får se vart hon är och hoppas jag kommer träffa henne någon gång, hade vart coolt! Hörde att hon skulle hit till NZ innan jag åkte från folk i Danmark så blev glad när missionärerna i min kyrka kände henne!

Hoppas att min kära mor och systra mi får det underbart ikväll/ natt/ morgon i Oslo/ Moss när dom ska se Beyoncé, önskar lite att jag kunde hängt med. Men hoppas ni får det super kul!
Nu må jag sova..

Goder natter!
PUSS

Hej kära vänner!

Tänkte bara lägga upp lite bilder från saker som jag har gjort senaste tiden. har varit väldigt busy så förlåt mig för att jag inte vart så duktig på att uppdatera.
 
Detta är nästan hela klassen. inte bästa bilden men i alla fall. Vår första feild trip till Takapuna art affär, köpte skissblock och pennor och sen hade vi mellanmål här tillsammans
  - or morning tea like they call it here, haha
Det är ett ställe där dom skulpterar i trä..
 
 
haha, "man tager vad man haver".. fåt inte laga mat inne - detta är vår ingång. Ser min säng i bakgrunden med massa kläder på. Men Detta är första gången vi gör pannkakor i Nya Zealand!
 
 Lite bilder från A&D's camping trip. Detta är hamnen vi sov vid, solnedgång.
 
Såg en björk!! - Vinterträdgården.
 
Massa coola blommor i vinterträdgården, inspiration till vårt kommande art design project i term 3.
Skissar och hittar inspiration på Aucklands konstmuseeum. Evelina skissar. Detta var också under camping tripen förra helgen.
 
Kelly Tarltons undervattens museeum. Det var här vi sov - i tunneln. Sista bilden jag tog för dagen. Inte varje dag man har en haj simmandes över en när man sover. 
 
Detta får vara allt för denna gången.
Sov sött, pUss!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hajar som hajar!

Denna veckan har gått fort! Känns inte som söndag. Vi har haft mycket att göra denna veckan. Så roligt. Har inte sovit så mycket de tre senaste nätterna för jag hitta en billig internetshoppingsida.. Sen igår åkte art department på våran camping trip, började halv 10 lördag morgon med breifing för vårat art project som kommer i termin 3. Sen drog vi ut och börja resan!

Första stoppet var i en trädgård, som botaniska typ. Massa fina blommor som vi skulle få inspiration ifrån. Skissade och tog kort.

Sen efter lunch åkte vi till Aucklands konstmuseum. Där gjorde vi samma sak. Kort och sketching.

Nästa plats var ett akvarium typ. Såg massa fiskar, stingrockor, hajar och pingviner. Så söta och stora dom var. Vi tog kort där med, och skissade. Det var mycket att ta in, men roligt i alla fall. Utanför var det världens finaste solnedgång, såg skytower i dimman över Auckland city, fiskmåsar som flög över havet i solljuset över havet. Går inte att beskriva riktig. Haha!

Sen var det middag, inte gott. Men låtsades va glad och nöjd och åt nötter i bilen sen istället. Har en rysk kvinna i klassen som är super härlig så jag Evelina och Yulia heter hon, satt och as garva hela middagen. Alla är så härliga i klassen. Det var en director, två CLAs, två producers och en fotograf med på vår lilla tripp. Så vi har film och kort från hela campingen.

Efter middagen åkte vi tillbaka till akvariet stället för det var där vi skulle sova. Allie hade inte berättat för oss förrän vi åt mat, så alla hade gissat på vart det kunde vara någonstans. Det var ganska coolt. Sov i tunneln under hajarna. Men det var ganska ljust och jag orkade inte blåsa upp madrassen efter allt som vi vart med om, så det var inte så bekvämt, haha.

Vi fick värsta föreläsningen utav äventyrare, fiskar och lite allt möjligt. Fick mata hajarna. Skit äckligt! Det var fisk som var skuren i bitar som vi bara fick i handen, så äckligt! Slajmit och luktade illa! Våga inte kolla i fall att jag fått en bit med ögon, så jag tog kort så jag kunde kolla efteråt. Men det var super äckligt!

Har lärt mig mycket! Skissat och tagit massa kort. Fotografen lärde mig lite inställningar på kameran! Blev så glad!

Idag gick vi upp 7. Eftersom jag inte hade sovit mycket torsdag till fredag och fredag till lördag så var jag död i morse! Huvudvärk och ville bara hem. Kände mig så äcklig varm och kall på samma gång.. Gillar inte den känslan, men vem gör?
Sen fick vi se en film om han som byggde det stället på 80 talet, Kelly Tarltons (sea life aquarium) det är så stället heter. Och vi fick se pingvinerna vakna i soluppgången. Fint. Sen åt vi frukost och drog vidare.

Vi hade annat planerat, men alla var rätt trötta så vi drog bara till Auckland museeum som var vår sista inspirations plats. Var väldigt coolt! Väldigt stort museeum, verkligen värt att se om man kommer hit, till Auckland.

Sen fick vi äntligen åka hem! Det har vart en intensiv resa men samtidigt väldigt roligt. Skönt att få komma hem och sova. Ser inte lika mycket fram emot att vi har skola igen 8,30 imån. Men sånt är väl livet?

Puss och kram!


Flytt och annat sorgligt

Inatt fick jag veta att vår allas kära vän Jeffrey dött. Jag trodde inte att döden kunde vara så nära och påtaglig som jag upplevt nu. Han, bra några år äldre än mig är inte på denna jord längre. Det känns så sorgligt! Träffade honom första gången förra året och hann inte lära känna honom så bra, känns så otroligt sorgligt. Har aldrig förr vart med om att en vän dött, inte heller någon gammal som jag riktigt känt, så detta är första gången jag verkligen känner den sorgliga tomhets känsla som man känner när någon lämnat oss. Tycker så synd om hans familj! Och är så ledsen att det var just han som är så snäll, känns så orättvist. Men samtidigt är jag glad att jag tror att vi ändå kommer träffas efter detta liv. Det ger en hopp och tröst, men chocken över och sorgen är fortfarande stor.

Idag har jag och Evelina städat ut rummet och toan vi bott i, jag kan faktiskt säga att jag bott i toan, de flesta Skype samtalen jag haft har vart från vår lilla badrums matta inne på toan för att jag och Evelina va så nära om vi båda va i rummet.

Det är lite konstigt. Sitter nu i min säng! Har inte längre en madrass på golvet. Sjukt. Och ska gå upp och ta in tvätten och byta om. Har äntligen packat upp det mesta, fast kläderna kommer gå ner i resväskan igen för de enda hyllorna som finns här i lägenheten i källarn är under trappen och där är det äckligt. Så vi skippa det. Men vi har det bra nu! Eget kylskåp och frys. Hade bara en hylla tillsammans förut.

Nu måste jag fortsätta med städning och upp packning och ner packning av sakerna. Får hoppas att denna natt inte blir lika kall heller. De senaste nätterna har det vart så kallt så det har kommit rök när man andats, hoppas inte det blir så inatt, och resten av sommarn/vintern för oss här.

Puss och kram!

Bilder på vårt gamla rum,


Härlig dag

Vi filmade hela dagen idag igen. Det blev inte lika sent som igår dock. Kom hem vid halv 7. Idag började vi sminka på skolan halv 8. Så tidigt blev det.

Det var kul. Vi spelade först in en café scen hemma hos våran producent. Så där fick jag och Laura fixa en del så det skulle se ut som ett café.

Andra inspelningen var i en park, skog och det regnade en massa! Så där var våran största uppgift att hålla skådisarna varma och så torra som möjligt. Handdukar på bänken där dom skulle sitta och mellan alla tagningar fick vi springa in och hålla paraplyn över dom. Hade presenning över alla väskor så de skulle hålla sig torra. Mycket jobb med det, men det var roligt. Skådespelarna uppskattade vårat jobb, och det var kul att snacka med dom.

När jag kom hem var jag kall och blöt och rummet var kallare. Fattar inte grejen med att inte ha element! Och englasade fönster?! Varför? Speciellt när alla säger att detta är bara början och det blir kallare. Vissa fönster går inte ens att stänga helt och blåser ibland upp. Galet. Saknar våra svenska hus med element och golvvärme och utan heltäckningsmattor i hela huset. Ush! Men det finns mycket bra i nya zeeland också.. typ.. eh.. kan bara inte komma på det just nu, haha!

Kollade precis "hur många lingon finns det i världen?" Med Evelina. Hade ingen koll på att det redan var tvåår sedan den gick på bio! Galet vad tiden går fort! Så mysig film det var! Så fin!

Nu ska jag sova så jag orkar upp och skypa med familj imån bitti. Jippie!

Puss och kram


Lunchrast!

Ska bara skriva ett kort inlägg medan mitt crew är på Caféet bredvid,

Vi spelar in film idag! Det är detta som gör att jag vill fortsätta, så mycket hysteriskt förberedande är inte alltid kul, kläder ska prövas, saker ska lånas, hittas, hängas upp, göra saker, skriva lappar, allt som man inte trodde att en artie behövde fixa har vi gjort och detta är en ca 3 minuters film.

Men här ute på plats när man bara måste köra på det som man har och kan inte fixa så mycket mer, det är det som är det roliga och det som gör att det är värt allt slit! Så kul! Ja, om man har en bra grupp då.

Det har jag,
Puss och kram!


Rugby!

 

Har precis vart på min första rugbygame med massa folk from kyrkan. Så kul! Eller ja, såå kul var väl inte själva matchen. Den blev spännande sista minuterna, blues - Aucklands team vann med ett poäng så det va bra! Det var de laget man heja på, det andra laget var South Africa, nu visas den matchen på tv, ganska coolt att veta att man vart där.

Kollade film sen och hade mysigt tillsammans,

Skolan va bra, vi gick igenom vad som förväntas att vi ska göra som arties, super kul!

Nu är jag trött och ska sova, tror jag. Men kul att ha vart på rugby match, nu är mitt äventyr på nya Zeeland lite närmare fullbordat,

Till vänster om mig var massa kyrkisar, glada över att Blues (Aucklands rygby team) stoppade nåt lag från South Africa från att göra mål.

 
Till höger om mig var min kära vän Urim!
 
 
Spelare in action..
 

Tror hon hejade på Blues..?

 
Bästa jobbet? åka segway med cameran!
Det såg väldigt kul ut!

sså ny ska jag sova..
God natt puss!


Stress!

Sitter just nu med ett segt internet och letar bilder på kläder. Imån ska vi ha castfitting för filminspelning nästa fredag och jag har fått information och ett OK från mina två directors NU, kl kvart i 10.. Hur ska jag kunna hinna få mina skådisar att veta vad dom ska ha med sig? Tre roller har inte ens blivit tilldelade till några skådisar än. Känner mig lite pressad. Sen måste jag ha två location recces imån, kolla platsen vi ska filma på, men den ena gruppen åkte i måndags när jag hade lektion och den andra har inte hittat någon plats. Hoppas att det kommer att lösa sig på något sätt!

Har ett arbete - break down a script, till på fredag och jag har inte börjat än, fortfarande inte. Måste göra det nu.

Så det kan vara va? Men det är fortfarande jättekul! Men man har en väldig press på sig, lärarna behandlar en som en som jobbar på riktigt vilket gör att man vill prestera så bra som möjligt, det känns verkligen inte som en skola.

Idag kollade vi på filmerna vi spela in förra fredagen. Många skratt!! Och jg va sjukt dålig för jag fick hoppa in som skådis i sista sekund, och hade inte lärt mig replikerna, och hallå, jag måste ha tid på mig för jag kan inte såå bra engelska så jag kan improvisera framför massa kameror bara sådär! Så jag kändes ganska stel, men whatever! Kul att se allas filmer,

Skulpterade och hade photoshop idag med. Skulptera i frigolit, så alla va tvungna att ha luftmasker eller va heter det? Sånna fula vita skydd för mun och näsa, fulaste jag sett! Och sånt går asiater här runt med frivilligt? Ibland undrar man, har sett massa asiater i stan som har sånna. Inte för att det hade med någonting att göra,

Ska snart sova. Evelina gick precis och la sig, jag somna vid 11 igår och nej, jag måste sova senare! Sov för länge idag så jag va trött hela dagen.

Puss och kram!


RSS 2.0