Hamilton kommer bli min bästa vän..

Idag drog jag med ysa från kyrkan till templet i Hamilton, ska dit på måndag och nästa helg igen.. Haha

Det var mysigt men jag har ensam från sunset och kände inte folket på bussen jätte bra. Dom var super goa såklart, men kändes lite stelt ibland eftersom alla känner varandra så bra sedan innan,

Efter halva vägen på resan börjar det komma rök från bussen och vi är tvungna att stanna mitt på motorvägen och buss chauffören försökte fixa det, men det gick inte. Det var ganska kallt ute med men sol som tur var. Vi stod där ett bra tag innan mekanikern kom.

Slutade med att vi i sista sekund fick ringa folk som kunde hämta upp oss, vi kom ner till templet i tid i alla fall så det var bra!

Personerna som jag åkte med kände jag nästan inte alls från början, bara en tjej, dom andra hade jag bara pratat lite med. Det var kul att lära känna dom bättre!

På vägen hem stanna vi på nåt känt nz glass ställe med massa olika smaker och det fanns lakrits! Gott!

Nu väntar jag på Urim så ska vi åka till en vän som ska på mission snart, så vi ska säga hejdå och lycka till till honom, även om jag är död.. haha! sa också precis hej till Martin Evelinas pojkvän på riktigt, han flög hit idag!

Puss och kram!


Updatering!

Ja, lite uppdatering från livet..

För det mesta går allt bra. Jag äter sover pluggar skissar träffar vänner, är ute och går när jag har tid.. och gör läxor.. Det är då jag hamnar här, framför bloggen för jag inser att det var ett tag. Vi får inte så mycket "data läxor" längre. Men vi har en till imån.

Har precis ätit mannagrynsgröt - alicias specialité i microvågsugnen, aoi!, låter det inte fantastiskt?! Det är det faktiskt.

Har under denna tiden saknat familj och vänner väldigt mycket! Börjar förstå lite mer vad det är jag gör här, och jag gillar tanken av att börja jobba i film/ TV industrin. Det är lite skrämmande att tänka att jag i framtiden i sånt fall kommer jobba på riktiga productions och inte bara med folk från skolan, FTV students.

Förra och förrförra veckan så filmade vi vår första kortfilm. Det var alla 20 drama elever med filmen. Handlade om en arbetsplats. Det var stressigt men jag är glad att jag fick jobbet som makeup artist och inte något av det andra. Att vara makeup artist är att ta order från vad dom över mig säger, vilket var skönt när man är lite ny med allt. Eftersom mina kära klasskompisar vet att jag gjort makeup innan så fick jag göra de svåraste karaktärerna, och det var roligt!

Beundrar Evelina som fick rollen som Art director, för hon var tvungen att ha koll på allt runtomkring. Bakgrund och förklara hur hon ville att det skulle se ut så att props.. rekvisita personerna placerade allt som det skulle vara.

Sista dagen vi filmade var vi kvar till 12 tiden på natten, då var jag stand by makeup och fixade smink och hår mellan tagningarna. Älskar den uppgiften, även om det kan bli lite långtråkigt ibland. Men eftersom vi var där så sent så fixade Allie så våra roller på Tisdagen blev ändrade så vi var lediga. Så härligt! Jag hade då photoshoot med Evelina på dagen. Det var superkul och jag vart nöjd med bilderna som jag blev klar med igår.

Filmade talkshows under resten av förra veckan, gjorde makeup för dom showerna med så jag har typ bara gjort makeup det senaste. Nu när jag tänker efter så har jag bara gjort makeup och wardrobe.. Vart design assisst en gång också i studion för news, och då var mitt jobb bara att se till så kartan var på rätt plats, och att personerna var i jämn höjd från desken som dom satt vid... och verka bussy fast jag inte var det, haha! säga till så standby costume och standby makeup gjorde sina jobb. Men annars bara kläder och makeup.

Så har det sett ut för mig det senaste. Livet flyter på. Nästa vecka är det vinterlov! två veckor. Vi håller på att förbereda oss en massa för termin tre som börjar när vi kommer tillbaka. Ska bli coolt att börja lite mer på riktigt, blir betygsatta nästa termin!

Åh! igår var vi ute och gjorde hår på en frisörsalong, och kollade runt på olika suppliers. Och vilka olika typer man kan gå till för att hitta saker billigt och bra. Avslutade dagen hemma hos vår Allie.

Idag var bara en ganska seg dag. Lektion om suppliers med Allie, lektion av en före detta student - Art designer, håller på med set dressing och sånt. Det var coolt att se hans van med alla hans standby kits. MASSA verktyg och saker för det. Roligt att höra lite vad han gjort och vad man kan förväntas göra om man vill hålla på med art design saker.

Nä, nu måste jag göra min skiss till wild art som kommer upp nästa termin, har deadline tills imån. Och min läxa om vad en kvinna skulle ha på sig på järnåldern.

SÅ Puss Hej!
God morgon!

Nu har jag ätit frukost och ska iväg till skolan om ett tag,

Vaknade för tidigt idag.. Typiskt. Det är en stressig vecka framför oss, så det hade vart gött att sova ut idag. Går i skolan från 7 till 5 resten av veckan. Ska spela in en kortfilm med alla skådisar i skolan. Men det ska bli kul, jag är makeup artist för detta så det ska bli kul! Inte head of makeup, bara en simpel makeup artist! Super gött!

Saknar er alla där hemma! Men har det bra och vintern här är helt okej. Känns som vår med höstlöv, när det inte regnar.. Så det är gött!

Puss så länge!

Bild från igår, min fina Kristin vitamin!


Lycka till Jörg

I lördags när jag var ute med svenskarna och Braden och fotade så fick vi veta av Braden att vår kära vän i skolan, Jörg, har fått leukemi och ska åka hem och det var jobbigt att höra.

Idag så hade vi avsked för honom i skolan med massa maori sånger och haka och det var väldigt fint. På morgonen innan han kom så berättade gerben för oss alla vad som hänt, dom flesta visste redan men alla grät. Vår lilla skolan är som en stor familj och man märker så lätt när någon saknas.

Vad inte en så effektiv dag. Vi satte upp saker inför nästa projekt, chatshow, sen så sa vår fröken att dom som ville kunde åka till flygplatsen för att säga hejdå. Hon skulle dit.

Hon berättade även om Georgia som på grund av en liknande mini stroke, nu sitter i rullstol och kan inte röra armar och ben riktigt. Det hände för lite över en månad sedan och eftersom hon missat så mycket och inte kommer kunna komma tillbaka på ett tag så bestämde hon dig för att börja om nästa år istället. Hon går i vår klass, art department och vi saknar henne mycket. Därför var det lite extra jobbigt att höra om Jörg, en person till som måste sluta detta år, inte för dom vill utan för dom måste..

På flygplatsen mötte vi upp dom som var där. Jörg, amp gustavo (hans bästa vänner från skolan) Vår rektor och hans fru som hjälpt honom så mycket, hjälper alla oss internationella studenter massor för vi är så långt ifrån våra familjer. Jörg är från Österrike. Därför lärde vi känna honom först av alla på skolan. Inte lika mycket tårar på flygplatsen men det var en sorgsen underton över det hela.

När jag kom hem var jag helt slut och huvudvärk från alla tårar. Jag somnade men måste göra klart lite skolsaker..

Det var en konstig sorglig dag. Jag har verkligen fått känna att livet är orättvist ibland och det kan hända otippade saker när som helst. Det är verkligen viktigt att vara tacksam för allt man oftast tar för givet, det är ju lätt hänt att inte tänka på vad man har förrän det försvinner. Han kommer att klara sina behandlingar och överleva detta! Jag är säker på det. Men det var en tuff dag.

Puss och kram,


RSS 2.0