OH MY SQUASH!!!

Nu ska jag beratta for er om min otroliga dag..

Det borjade i morse med att packa ihop allt for att gora sig redo for att flytta till lagenheten vi fatt mitt i stan! Sa otroligt underbart att antligen fa packa upp och kanna sig lite hemma tankte vi.

Innan vi tog taxi fran glenfield till Auckland sa var det en liten gathering med internationella studenterna pa skolan, inte sa manga, men valdigt mysigt!

Nar vi kom till lagenheten sag den stadad och fin ut och allt verkade bra sa vi drog ut pa stan och kopte in lite saker som man kan behova nar man flyttat och nar vi kom hem upptackte vi det ackligaste ever! Det var kryp OVERALLT!! Stora var dom ocksa och snabba som sjutton! Kackerlackor ar inte att leka med for nar jag och Sarah kom tillbaka vid 12 tiden efter var middag och promenad i den fina stan sa var det sa galet mycket kryp! Jag oppnade ytterdorren och da flog det ner en kackerlacka pa mig. Sa mycket kryp ar det nu! Ah fy, det kryper pa mig bara jag tanker pa det!

Vi kunde inte vara kvar. Vara andra tva vanner forsokte sova och tog lugnande medel och grejer for att klara det. Sjalva var vi en stund pa en club, forsokte vi sova pa en parkbank men det blev for kallt nu sahar sent, sa vi hittade ett internet cafe dar vi sitter nu (darfor jag inte har alla bokstaver). Helt slutkorda efter en lang dag, och iman ar min forsta skoldag.. kanns ju bra att man inte kommer ha sovit nagonting..

Men livet ar ett stort aventyr! och man ska val lara sig nagonting fran alla tillfallen man far av livet.. har aldrig saknat hem och mitt rum sa mycket som jag gjort idag! speciellt nar vi nastan somna pa parkbanken nar det blaste som kallast.

Pussar och Kramar!

Äventyrat i Auckland!

Idag har vi dragit runt i Auckland, jag Cecilia och Sarah. Mest för att dom behövde göra klart sin fotouppgift, 37 foton till imån, men också för att det var röd dag idag. Det var mycket folk där. Vi upptäckte många nya platser som vi inte tidigare sett och har verkligen gått mycket! 
 
Vi åt glass två gånger - det var en lång dag. Och sen så åt vi på en koreansk restaurang. Sarah älskar allt som har med asiater att göra så hon trivdes och tyckte det var gott, jag kunde inte riktigt hålla med om det, MEN jag klarade för första gången att äta med pinnar en hel måltid! stolt. Brukar ju vanligtvis ge upp och byta till den gamla hederliga gaffeln, men idag gick inte det, det var pinnar eller sked som gällde, men jag åt med pinnarna hela lunchen! Kommer vara pro när vi ses nästa gång Sverige! Massa asiater och asiatisk mat här, så det lär bli fler måltider som äts med pinnar! 
 
Mycket att se, som vanligt en fantastisk solnedgång, idag vid hamnen i stan. Men nu ska jag och Sarah ut på vår dagliga prommenad, även om vi bara gått idag så ska vi ut och gå lite till för att det är mysigt! Så nu ska jag byta kläder för det är kallt.. Fast insåg att klockan är halv 12 så vi hoppar det idag. Jag var för seg för internet strulade massa!.. funkar fortfarande bara utomhus. Så nu blir det till att sova istället!
 
PUSS OCH KRAM
 
 
 
 
At the restaurant, koreanskt, BBQ, Sarah gillade det i alla fall! 

Ännu en Söndag.

Idag så drog jag till kyrkan för första gången här på Nya Zeeland. Det var synd att jag inte visste att det var en special söndag så ingen dök upp utom en man från Tonga, han hade också precis kommit hit till Nya Zeeland. Jag hade verkligen längtat till att få träffa kyrkisar här ifrån så det var väldigt synd att det inte var någonting i den kyrkan idag. Nu är jag på väg tillbaka till motellet och ska äta kycklingsallad som finns kvar från igår..

Igår var en bra dag! Vi var inne i Auckland för att hitta internet till vår nya lägenhet och jämförde länge vad vi skulle ha. Efter några timmar kom vi på att vi kunde ringa fastighetsägaren och fråga om det fanns eller om vi behövde binda upp oss på något annat. Så jag ringde till honom och han sa med indisk brytning: "no, stop looking, we have internet in our building, don't look for anything else."

Det var en fantastisk dag med mycket vandring i den vackra staden Auckland. Tog kort, åt glass, shoppade - fönstershoppade och annat kul. När vi kom tillbaka till motellet senare på kvällen gjorde vi den goda kycklingsalladen (som jag snart ska få äta mer av!!) och kvällen avslutades sedan med mörk choklad och många härliga skratt!
 
 
På vägen hem igår möttes vi av denna underbara solnedgång
 
 
 

LÄGENHET!!

Igår så fixade vi lägenhet och det känns verkligen som ödet det här!, Som jag skrev igår så väntade vi på att klockan skulle bli två så vi kunde åka in till Auckland för att titta på de två lägenheterna som jag ringde och kollade om vi kunde få kolla på igår.
 
När vi kom in till stan så hade vi en timme på oss tills det att visningen skulle vara så vi fortsatte gå lite på gatan och gick förbi ett ställe där dom hjälper till att hitta hyreslägenheter så jag vände mig om mot denna lilla dörr och sa till Evelina att där finns ett annat sånt ställe med lägenheter så vi gick in för vi hade tid. Vi var verkligen så trötta på detta eviga letandet efter någonstans att bo och så trötta på att inte fått packa upp och känna sig lite mer hemma så vi var verkligen öppna för vad som helst bara inte för dyrt så vi gick in. Det var några före oss i kön men vi stod ändå kvar. Vi fick förslag på lägenheter och han sa att det finns inte många tre rums lägenheter, alla är nästan tagna för många vill ha det, så på ett sätt kändes det ganska kört för oss. Men så sa han att det fanns ett lägenhetshus längre ner på gatan och vi skulle kunna kolla med den ägaren för det var inom den prisklassen vi sökte, så vi gjorde det. På dörren stod det att var man intresserad så kunde man ringa ett nummer så vi gjorde det, men kom inte fram. Så vi tänkte att det var väl ingenting mer med det och gick och kollade på visningen som vi skulle till.
 
Han som hjälpte oss och visade oss runt sa sen, efter att han visat oss en extra tre rums lägenhet (med enkelbäddar så det hade inte fungerat) att han kunde fixa så vi får de två tvåorna som vi tittade på först om vi lämnade in en application senast imån. Vi sa att vi bara behövde prata med dom andra två tjejerna och det förstod han. Så vi hade fixat två lägenheter som inte kändes för bra, men han såg väl hur deppade vi var över detta och att vi var i ett stort behov av en lägenhet när Evelina svarade "yesterday" på frågan när behöver och vill ni flytta in?. Men vi gick därifrån med känslan att det blir inte bättre och detta är väl det vi får ta. Men kom då på att vi kunde testa en gång till att ringa på det andra lägenhetshuset på gatan. Så jag ringde och han svarade! Men det bröts.. prova igen och kom fram och det bröts. Så jag var redo att dra därifrån när Evelina sa till mig att prova en sista gång. Och då gick det! Så tur det var.
 
Vi kom in och fick titta på en två rums lägenhet där med och sa att vi kunde få två lägenheter av honom med när vi sa att vi fått det av dom i det andra lägenhetshuset. Men frågade om det fanns någon tre rummare som snart var ledig och han sa att det var visning på tisdag, men vi ville ju inte hålla på att gå på fler visningar och så, så vi sa att vi kunde ta den så slipper han hålla på att visa runt massa människor, Så efter mycket snack så hade vi dealat till oss lägenheten!! Kändes så sjukt underbart! Betalade depositionsavgiften och sen så var den våran! Så nu ska vi flytta på tisdag, Det känns verkligen helt fantastiskt att vi gick förbi och provade ringa igen och kom tidigare till visningen, a, allt som bara flöt på så vi kunde få den lägenheten, lite i slummen kanske men fortfarande mitt i stan så det är gött! På tisdag är min adress Hobson st 208 Auckland New Zealand! tillsammans med Sarah, Evelina och Cecilia! wiiihoooo!
 
Men än så länge är vi kvar här..
 
 
PUSS OCH KRAM

En vanlig dag,

Vi fick veta att lägenheten som vi ville ha gick till någon annan.. Så fick leta vidare och ringde på några andra lägenheter nyss. Så nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv 2 så att jag och Evelina kan gå mot bussen in till Auckland och titta på två lägenheter. Dom andra två rara flickorna började skolan igår. Nästa vecka är det vår tur och då får vi hoppas att vi hittat någon stans att bo! Har precis blivit okej klar med denna blogg, känns skönt för nu kan ni få börja läsa på riktigt! Det är verkligen en underbar stad! Längtar tills vi snart sitter på bussen in mot city! OH YEAH!

Soliga hälsningar!
 
 

Jag Älskar Auckland!

 
 
Idag så tog jag bussen in till Auckland city två gånger. En gång med Evelina för att kolla lägenheter och fika på Starbucks, och senare en gång med Sarah för att hitta kyrkans institutcenter, men åh så komplicerat det skulle vara. Har fått fråga om vägen många gånger idag. Men kul var det i alla fall! När jag och Sarah till slut kom fram så var det ingen där, så det vart ju lite typiskt. Men nu vet jag i alla fall vart det är. Väldigt roligt att se kyrkans "logga" igen, känns lite som hemma, bara att det står på engelska. Dagen slutade i alla fall med att vi stannade på Yoghurt Story som sålde yoghurt glass i "lösvikt" eller vad man ska säga? Så otroligt gott!!

En riktigt bra dag bara! även om vi gick fel på alla dessa gator. haha!
 
 
 
Frappino från Starbucks! 
 
Sarah och goood glass!!
 
Yoghurglass!!!
 

Underskatta inte solen!!

Idag drog vi till Takapuna, en strand här på North Shore i Auckland. Var bara där i ca fyra timmar och på kvällen såg jag ut såhär.. Inte riktigt okej om man frågar mig. Men hoppas att det snart lägger sig för jag ser verkligen superrosa ut och det gillar inte jag i alla fall. Haha! kanske borde till lägga att jag glömde ta solskydd i facet och här finns det inte lägre än solskyddsfaktor 30 för dom har hål i ozonlagret här.. Så kan det gå när man tror man inte kommer bränna sig. Men stranden var vacker!!

Framme!! och lite till..

Kom fram i Torsdags förra veckan. Kändes väldigt skumt att ha suttit på flygplatser och plan sedan i Tisdags. Har inte haft någon jet-lag eftersom vi hade två nätter på flyget och kunde sova några timmar i alla fall, när jag inte kolla film!

Det var en kille som gått på skolan, South Seas, förra året, som hämtade upp oss på flygplatsen och hjälpte oss att hitta till motellet som vi bor på, lite halvtaskigt, Internet fungerar bara utomhus och har man tur som jag har nu så fungerar det även i hallen där jag ligger på det kalla klinkergolvet och skriver. Sen har han hjälpt oss att fixa bank konton och mobilerna - kontantkort och skjutsat runt oss för att köpa mat och annat.

dagarna som gått nu har vart väldigt roliga och intressanta och det lär ju bara bli mer roligt som väntar! Men vi har börjat lära oss lite staden nu, har vart uppe på en vulkan där man kunde se hela Auckland och sen fick vi värsta sightseeingen av vår rektor hela lördagen. Oj vad vi vandrade runt! Jag var helt såld på stan! Kommer aldrig vilja åka här ifrån ju!

Skolan som jag ska börja på verkar jätte bra och lärarna är underbara! Alla som jag träffat på har varit så hjälpsamma och snälla! Igår när vi letade efter ett annat motell att bo på, för lärarna på skolan tyckte lite synd om oss och var lite oroliga för oss att vi inte skulle ha det bra där vi bodde nu för det låg så långt bort från allt, så var det ett motell som bara hade ett ledigt rum en vecka och vi behövde två och då istället för att hon i receptionen bara sa att det är bara den veckan som finns och lät oss gå så stod hon och gav förslag på andra motell som kanske hade plats. Så snällt!

Idag har vi kollat på en lägenhet i centrala Auckland som jag och mina tre svenska room mates vill ha och som vi skickat in ansökan på att få, pappa du står med som "next of kin" ifall något händer, bara så du vet! Men vi håller verkligen tummarna nu på att vi blir utvalda av dom fem som ansökt!

Sen åkte vi buss till stranden. Detta landet är verkligen fantastiskt!! Så vackert och rent och fint och underbart och varmt, oftast, och bara helt perfekt! Så glad att jag kan vara här!

Detta var all uppdatering än så länge, 

PUSS!
 
 

Framtiden ser ljus ut

Packa, packa och åter packa!.. Det är vad jag borde ha gjort idag. Istället har jag tvättat - alla kläder istället för bara mina egna, fixat med bilder- facebook, kan ju inte ladda upp bilder från nyår allt för sent så dom hamnar på fel plats i tidslinjen, tränat- för det kommer nog vara sista gången på ett tag jag kan styrketräna, läst om viktiga saker om Nya Zeeland och flyget dit och sagt hejdå till vänner och familj.. SEN kom jag äntligen igång med det jag skulle göra! Är dock inte klar än, men har några timmar imån med. Som vanligt ute i sista sekund. Fick mitt Visum och pass från Nya Zeelands ambassad i London i morse med! Vilken Lycka!! Inte en dag för tidigt kan man ju lugnt påstå. Kan varit därför som jag blev lite slapp resten av dagen, kände att jag har allt jag behöver nu så det finns ingen anledning att stressa "cus' every little thing is gonna be alright!"
 
Nu ska jag sova en stund innan jag ska upp och fortsätta med mitt vardagliga äventyr, som snart blir ett riktigt!!
 
God Natt 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0