Ledig lördag!

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar, sen ska jag jobba på wearable art resten av dagen. Gick upp väldigt sent för jag somna om tre gånger denna morgon.
Två veckorna som gått förbi nu har vi jobbat på ett projekt som heter short cuts. Vi var ute tisdag onsdag och torsdag och filmade 23 scener skrivna av alla direktors i vår film klass på South Seas. Vi filmade 4 scener om dagen även om det regnade blåste och mestadels av tiden var kallt. Det speciella med denna produktion var att hela skolan var engagerad i samma script, lärarna var med och jobbade och även andra professionella film och tv folk från industrin. Det kändes mer verkligt och jag älskade det! Så vi var ca 50 personer/ scen, ca 15 från Art Department, min klass, som jobbade på varje scen. Jag var crewed som head of makeup, makeup artist och standby makeup mest men gjorde lite annat med, art directing, standby props, art runner och standby wardrobe. Älskar att vara standby för då är man on set och gör alla sista minuten saker som all hålla paraply över skådespelarna tills first AD ropar ut "turn over" för att hålla skådespelarna så torra och varma som man kan - om det regnar.. Eller springa in och fixa håret så det ligger på samma sätt som i förra tagningen så det inte blir några continuity fel. Ja, sånna saker. Är man i base, där tältet och the van eller bilarna med props och saker är så går tiden ganska långsamt för det händer inte jätte mycket när alla är on set och spelar in. Men det var en väldigt rolig produktion, lärde mig så mycket! Och det blev en coolare stämning när vi hade vår lilla Hollywood village runt omkring där vi spelade in.
Detta var sista produktionen innan termin 4. I termin fyra så spelar vi in en kortfilm, inte bara scener som vi gjort hittills. Igår var vi alla i lecture theatre och lyssnade på alla directors när dom talade för sina idéer för termin fyra och vad deras script var. Många bra och roliga idéer! Vi var tvungna att lyssna för vi ska välja tre som vi skulle kunna tänka oss att art directa.
Jag gjorde även smink för photoshoot igår. Blev inte så nöjd, va så stressad för jag var tvungen att vara på två platser samtidigt. Men men.
Nu ska jag göra något av denna dag!

Puss puss!

https://cdn3.cdnme.se/4041958/6-3/pic_52214661e087c375a97a6008.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4041958/6-3/pic_52214661e087c375a97a6008.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4041958/6-3/pic_52214661e087c375a97a6008.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4041958/6-3/pic_52214661e087c375a97a6008.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4041958/6-3/pic_5221476d9606ee6c6a48c52f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4041958/6-3/pic_5221476d9606ee6c6a48c52f.jpg" class="image">


Kattattack

Det sista husdjur jag någonsin trott att jag skulle ha är en katt. De flesta som känner mig vet att jag inte riktigt är ett så stort fan av katter.. Lite smått rädd faktiskt, Ailurofobi om man vill gå så långt så att man kallar det för en kattfobi. Hur som helst! Huset jag flyttat till har en katt, en riktigt STOR katt, en sån som kan öppna min dörr även om den är stängd. Så igår morse kom kattspektaklet in två gånger efter att ha knackat och dunkat upp min stängda dörr. Lite obehagligt men försöker vara snäll, vi ska ju faktiskt leva tillsammans här resten av året. Antar att min rädsla kommer vara lite bättre nästa år, haha!

Puss puss

WAAAH!!

Jag har precis kommit hem till familjen Vos som jag och Evelina flyttade in till idag och känner mig som typ askungen eller nåt, kommit från ett litet hus, litet rum med kryp och sovit på en tunn madrass på golvet - till ett hus med Trägolv i vardagsrummet och en mjuk säng och egen garderob!! Jag är verkligen hur lycklig som helst just nu! Ligger i en varm säng med datorn i ett eget rum! Evelina har rummet brevid.

Vi fick toast och sen så kom vi på att vi glömt all mat i kylskåpet och frysen. Inte så mycket som tur var, men Shelley skjuttsade oss tillbaka till Nick och Julia. När vi kom dit i en bil som lucktade ny och hade börjat packat upp och känna oss som hemma i det nya huset hos Vos så kände jag bara att det kändes väldigt mycket under standard där vi varit. Elakt att säga, men nu har jag kommit till ett hem som liknar hemma, mer vad jag är van vid och det är som om.. en stor tyngd har lättat från mina axlar! Mesta av stressen är nu borta! Det enda som oroar mig nu är att jag kanske har kvar bugsen i min väska.. vill inte det! Vill inte smitta ner dom med äckeldjur!. Men får se om jag vaknar upp med några bett imån. Kommer DÖ om dom får vägglöss här på grund av mig.

Har städat hela dagen idag och hade allt utanför rummet, utomhus tills Ashlee och Braden kom och hjälpte oss att flytta allt. Har sprayat allt med massa krypspray.. hade inte för mycket att göra i skolan idag så gav någon annan min roll, mådde inte bra. Känns så skönt att jag kan få vila ut här och förhoppningsvis bli frisk snart! haha!

Kastade mitt täcke och kudde men behövde inte köpa nytt för vi får använda deras lakan, har tre kuddar i min säng och filtar och täcken och en värmefilt, fatta att det känns som om jag är på lyxhotell! WAAAH!

Hoppas att ni har det bra här hemma, jag har i alla fall börjat få det lite ganska mycket bättre nu! *Ta i trä!

Puss och Kram!


sjukt

Idag är det Onsdag och Kids Show - spela in barnprogram i studio - är snart över, tiden går undan. Var med sista showen igår och idag så kom hem vid 7 - halv 8 tiden. Förutom att vi har en massa jobb i skolan så har jag den värsta förkyldningen jag någonsin haft, galet! Jag trodde inte att man kunde vara förkyld såhär länge faktiskt, haha! Det började fredagen för snart två veckor sedan, det tar på krafterna att vara i studion och jobba när man har konstant huvudvärk, halsont och öronont.. Nu är mitt öga rött också. VAD HÄNDER MED MIG?! Förhoppningsvis försvinner det väl snart.

Igår efter skolan så gick jag emot huvudvärken och hängde med Urim och Ashlee till The Great Gatsby, Jätte bra film! Första bion jag gått på här i NZ, kändes bra! Sen satt vi på Mcdonald's till 2.. kanske lite motsägelsefullt och kanske därför jag mår som jag mår, men jag har faktiskt inte vart ute så mycket dessa två veckor, bara helst gjort det somjag absolut måste göra.

Nu väntar jag på besked från Urim, hennes bil sitter fast någon stans, om hon får det att fungera så ska vi till en tvättomat snart och jag ska torktummla alla mina kläder och väskor inför flytten imån! Lite nervös faktskt. Hon skrev nu att hon antagligen kommer vid halv 12 - 12.. Kommer antagligen komma hem vid 2 tiden inatt igen, åh typiskt!
Så det kan gå.

Hoppas ni har det bra och njuter av sommaren! Här har det under de senaste veckorna börjat kännas som sen maj - början på Juni väder, men har regnat mycket idag så "vintern" är väl inte riktigt slut än.

Hoppas ni har det bra!
PUSS OCH KRAM!
 
 
Va inte meningen att skrämmas, men såhär ser jag ut nu, framför datorn, med rött öga, förkyld, svullna läppar och hals.. Ser inte riktigt frisk och pigg ut.. Det va några som sa att jag inte såg ganska trött ut och dom hade verkligen rätt!

Att se det komiska i alla situationer

Håller på att skriva ikapp i dagboken så kollade precis ett inlägg jag gjorde 8 Februari.. Kan inte fatta att det redan är Augusti! Men det komiska var att jag då kände riktig hemlängtan för första gången, då hade jag vart här i drygt en månad.. inte ens det, och skrev att det var jobbigt för jag fortfarande bodde i min resväska och ville inte känna stress över att inte ha något riktigt boende än, men att jag inte skulle klaga för jag var ju i alla fall i ett underbart vackert land och det blir nog bra snart!
... Inte visste jag att jag 6 månader senare fortfarande skulle bo i min resväska och behöva flytta för sjunde gången! Haha!

Det är ganska komiskt och jag är glad att jag kan skriva det! I morse så pratade jag och Evelina om att allt hopp är borta och jag sa att jag aldrig vart så negativ som jag vart de senaste veckorna. Så att jag nu kan sitta och små skratta för migsjälv åt denna mardröms situation, som det faktiskt är, så känner jag mig glad. Men det är lite av en verklig mardröm faktiskt. Nick och Julia ska sälja sängarna som jag och Evelina sov i, och han missförstod väl oss och säljer dom imån istället för efter vi flyttat ut. Vi sa till honom att vänta med att bestämma något för vi visste inte om vi får flytta denna helgen eller nästa än.. Så nu får vi sova på madrassen på golvet igen.. Inte det roligaste när man vet med 100% att det är bedbugs vi har här.. igen!..
Har hållt på att tvätta kläder och sprayat hela veckan, men våra husdjur kommer inte försvinna om man inte gör sanering, så vi ska sova på denna heltäckningsmatta tillsammans med kryp i över en vecka. Det är verkligen en av de läskigaste känslorna jag kännt. Ville inte släcka lampan nu. Inte för det gör någon större skillnad egentligen. Men vi har alla saker i garaget nersprutat för att inte få in några nya kryp nu när vi ska flytta. Allt som finns här inne är madrasserna, skrivborden och lite böcker. Ganska tomt.

Ja, detta räknade man ju inte med direkt.. Men det är kanske lärorikt. Jag vet ju att jag kan vara ganska uthållig, hemlängtan sedan februari! haha! Ganska kul att se. Ingen ro och ingen vila.

Nu ska jag fortsätta att skriva ner mina upplevelser i min dagbok.
Pussar och Kramar!
 
 

Klockan 11 en söndagskväll

Har ni någon gång behövt ligga i en säng med blöta lakan? Det gör jag just nu. Gillar verkligen inte att klaga, men just nu så har jag kommit till en punkt på min resa som gör att jag nästan frågar mig vad jag gör här?
Kunde inte somna igår kväll för jag började känna mig sjuk, imorse när jag vaknade var det värre. Vid 1 tiden var vi tvungna att lämna huset drygt en timme för att det var visning. Kan inte vänta tills vi ska flytta! Det är jag väldigt glad för, och att vi hittade ett ställe så fort! Men är väldigt orolig för det.
Har antagligen vägg löss, har vaknat upp varje morgon sen jag kom hit till NZ med nya bett runt handlederna och benen, men alla säger att det är normalt. Det var inte förrän vi idag pratade med mäklarn (kanske fel person att prata med?) som vi fick en annan reaktion, en sån som man förväntar sig om man är från Sverige kanske? Haha. Men han sa att det var väldigt svårt att bli av med, dom kan klara sig utan mat instängda i 5 år! Det tog fart på paniken i mig! Har fortfarande en oro i mig av att vi kanske tar med oss de äckliga krypen till nästa ställe.
Så, idag när jag var hemma från kyrkan för att bli frisk blev jag bara ännu värre för jag har städat, dammsugit, tvättat och sprayat kläder, säng och mattan som en galning. Letade efter tecken runt sängen av bed bugs, men har inte hittat något. Vet inte om det är bra eller dåligt? Så just nu håller jag och Evelina på att tvätta alla kläder igen, och har ställt ut allt i garaget. Sprayade resväskan så jag kan lägga ut kläderna där när dom tvättats och torkat där. Sen slängde jag ut mitt täcke och kudde ifall krypen bor där inne..
Därför ligger jag nu i en säng med endast blöta lakan för dom inte hann torka, och hoppas innerligt att krypen dör så vi inte får med det till nästa ställe!

Tyvärr en av mina mindre bra dagar. Men nu kan det bara bli bättre! Hoppas jag, det är ju trots allt 2013, oturs året. Haha!

God natt pussar!

Igår när vi köpte "no bed bugs"- spray. Tyckte det var väldigt komiskt att dom har så mycket olika insekts sprayer så att det nästan täcker en hel gång i en mataffär i samma size som typ Hemköp.. Då vet man att man inte är hemma!


Ny bloggdesign och helg!

Så härligt att denna veckan snart är över! Har målat en massa och sytt och förberett för Kids show som är vår nästa produktion nästa vecka. Det ska bli kul! Denna veckan filmade vi drama i studion, lite annorlunda från vanlig filmning.. Så svårt att förklara, men när vi filmar i studion blir det mer arbete för set dressing eftersom man bygger upp ett rum från grunden och sedan dekorerar - filmar alla scener som är i det rummet och bygger om till nästa rum. Det betyder att det kan vara samma rum två olika dagar och det blir massa continuity att hålla reda på då eftersom man oftast inte har på sig samma kläder två dagar i rad. Hoppas jag kunde förklara någolunda bra i alla fall, haha! Det var väldigt roligt att prova på det. Tiden går väldigt fort och wearable art börjar närma sig.. Har typ inte gjort någonting än. Hade tänkt att jobba med det hela dagen denna Lördag. Men måste köpa lite mer saker till det och om drygt en timme så måste vi dra ut för folk kommer hit och ska kolla på huset. Hittade ett nytt ställe förra Söndagen och berättade det för Nick på måndagen. På Tisdagen så sa han att vi lagligt sätt inte behövde flytta och jag blev ganska sur över på sättet han försökte få oss att bo kvar här när vi redan blivit utkickade.. Men igår kom han tillbaks och sa att han som äger huset inte ger sig och vi kommer behöva flytta ändå. Jag och Evelina hade redan bestämt oss för att vi skulle flytta ändå, så det var ju trevligt att det var han som sa det så vi slapp ta upp det med honom. Genomgår ganska så intressanta tider i detta land och kommer väl göra de dessa sista fem månader också.
Kom på att jag inte lagt upp bilder från lovet än! Så här är lite bilder från fyra veckor sedan.
På vägen till Hamilton med Ashlee, Evelina och Martin
Vinterträdgården i Hamilton. Massa olika trädgårdar från olika länder.
 
Maori trädgård, haha!
 
Sen drog vi till Otorohanga Kiwi house. Såg kiwi fåglar, men fick inte ta kort där inne. Men såhär ser kiwifåglarna ut, denna bilden är tagen från deras hemsida..
Detta är från Kiwi house, kom i tid till när dom matade alla djur. Jätte ålar!
 
Gecko ödla, Har sett en sån här på min lärares altan innan, så dessa kryper runt lite överallt.
 
Nästa ställe vi åkte till var Waitomo caves.
 
Det som Waitomo caves är kända för är för dessa små lysmaskar. Detta var inne i en grotta och det hängde glow worms från väggarna, men det coolaste var när vi gick ut från grottan och i tappan på väg ut så lystes hela utgången upp av blå små ljus från maskarna!
 
Tidigt morgonen därpå åkte vi till Coromandel och fiskade med Ashlees pappa. Det är hans båt i bakgrunden bakom bilen. Det var regningt och alla var ganska sega för vi fick inte så mycket fisk..
Detta var min första fisk ever! Har aldrig fiskat förut såhär, så det var kul att jag fick upp fem stycken denna dag! Älskar att den är rosa, haha! är det inte stylish får det va!.. säger jag som ser allmänt trött ut, men ni fattar..
Ashlees pappa har en farm och dom bor ute på landet. Var väldigt mysigt att komma bort från storstaden och se kossor igen! Så efter fisketuren till Coromandel så lämnade vi fisken vi fångat idag till en fish and chips shop så gjorde dom fish and chips till oss, så gör man tydligen här på landet.
 
Sista dagen med Ashlee. På vägen till Mount Maunganui. Stannade på vägen dit vid en utsiktsplats på en av alla kullar som finns här. På vägen hem körde vi förbi lite andra platser, en av kullarna här i närheten är Hobbiton. Vi körde bara förbi entren, men vad man såg från bilfönstret kan jag förstå varför dom valde att spela in där, så vackert!
Varmaste vinterdagen jag vart med om! Så härligt väder, åt lunch på ett café vid denna stranden och mount maunganui i bakgrunden.
Promenad runt berget,
Och vad vore en prommenad i NZ utan får? kanske lika bra som en regnig dag utan paraply.. haha! Nä, jag vet inte..
 
Så det var lite av vad jag gjorde på lovet, Så snällt av Ashlees familj att ta oss Svenskar ut på lite äventyr!
Puss och Kram!

RSS 2.0