När jag borde plugga..

Har så tråkigt. Mina liv i candy crush är slut, har vart ute och joggat, har ätit middag, har kollat Facebook och nu är det bara tråkiga saker kvar.. Typ duscha , och plugga.. Känner inte för att göra någonting.. Eller kom på att jag måste måla! Skissa! Det är läxa tills imån! Så nu blev jag lite mer taggad!

Skolan går fort! Har massa saker att göra hela tiden! Idag hade vi en lektion om hur man skriver cv till folk inom branschen, väldigt bra saker att veta!

Hade andra lektioner med. Skissar, gjorde tröjor så dom skulle se ut som zombies haft dom, break down costume, super kul!! Slutade tidigare. Men jag och Evelina satt och vänta på vår skjuts till ett ställe att köpa skyddsgöasögon och lite annat som vi behöver tills imån när vi ska göra rekvisita.

Håller också på med ett projekt med dom andra filmeleverna, lite scener från en gammal serie. Vi ska filma nästa fredag och jag har två scener som jag ska fixa allt i, lite stressigt för jag vet inte exakt vad som ska göras, ingår väl lite i kategorin "läxor jag borde göra nu"..

Annars går livet bra! Känns skönt att jag var ute och sprang, det var länge sen. Nu ska jag äta kiwi från New Zealand, och ja, jag äter skalet med, haha! Tack Kristin att du sa att man kunde det!

Saknar er!
Puss puss!

En bild jag håller på att måla nu till en vän, hon tyckte den va cool, jag med och jag ville ha nåt att måla så då skicka hon den bilden till mig.


Filmtajm

Idag har vi spelat on film hela dagen. Möttes i skolan och åkte vidare till den location vi skulle filma på. Har en ny grupp som är störtskön! Har börjat vänja mig vid allt nu så idag första gången vi snackade med alla vågade jag prata mer än jag gjorde i den första, förra gruppen jag var i. Kändes underbart!

Vad som inte var lika underbart var att när jag och min art kompis Laura hade börjat bli klara med förberedelser för bakgrund, smink, hår och rekvisita, så ropa dom på mig att jag va tvungen att spela huvudrollen i våran dokusåpa.. Kul. Gick inte så bra. Men aja, får se hur det ser ut sen när den är ihopklippt.

Nu ska jag och Evelina kolla will good hunting, för den har vi inte sett och dom har snackat om den i skolan. Har köpt vindrovor, jordnötter och mörk choklad. Mums! Så bra jag har det!

Puss och kram!


Oj!

Ja tiden går fort när man har roligt!

Är tillbaka i skolan nu. Det var roligt att se alla igen och att äntligen börja termin 2 när man specialiserar sig! Jag är nu endast i byggnad 13 där all smink, kläder, rekvisita och bakgrunder tillverkas och fixas. Är så taggad!

Har fått nya grupper att jobba med nu. Förra terminen var jag med 7 supergoa människor, grupp A6, idag blev jag istället B13 för det är ny termin. Vet inte vilka alla är så det ska bli kul att lära känna dom. Man är bara i grupperna när man ska göra film, annars är jag med min klass som valt samma specialisering som mig. Det är två killar i klassen med 20 personer, så det är lite skillnad från drottning blanka, haha!

Har idag haft smink lektion, costume - kläder, cv - att marknadsföra sig själv lektion. På costume lektionen var det en gammal elev som kom och pratade om stand by costume, hon hade jobbat på spartacus serien - som alla andra som kommit och pratat i skolan verkar ha gjort. Men fick se ett klipp på två min som tagit två veckor för dom att spela in. Ganska coolt, massa blod, så ganska äckligt med.

Fortfarande väldigt långa dagar, halv 9 till 5-6. Men så roligt vi har!

Hade ett bra lov, nu har jag satt på mig pyjamas och ska snart sova.

Puss och kram!

Lite bilder från lovet,

 

Jag och Urim gick på prommenad till havet, köpte lite ost och kex och TIMTAMS innan, super goda kakor! på Countdown. lilla mataffären i Sunny Nook. Urim tog min kamera...
Överraskade vår vän Lina på hennes födelsedag!
Drog till enn bar och åt pizza på kvällen! Mumma!
 
Sen kom Braden och joinade oss också, eller kom tillbaka. Det var han som körde oss till Whangaparua.
 
Puss puss!

Fotodag

Jag har ledigt denna veckan men ändå gick jag till skolan idag. Typ en halvtimma sen, men gick ju bra ändå så whatevah, haha! Gick och la mig lite försent igår efter middag med girls från kyrkan, karieoke eller hur de nu stavas? Och kvällen avslutades med orio glass på Dennys! Jätte mysigt och kul men jobbigt att gå upp 4 timmar senare.

Var modell för Sarah idag. Därför jag gick till skolan. Det var super kul! Har träningsvärk nu! Visste inte att det kunde vara SÅ slitsamt att posa?! Men tar man dansbilder så är det väl det man får räkna med. Först va det balett och jag har blivit såå stel! Galet! Det var ett riktigt träningspass att stretcha så mycket som jag gjorde de timmarna. Att strecka på tårna och hålla balansen är lite jobbigt, haha! Fy va dålig jag blivit! Men kul var det! Speciellt sista som var hip hop. Gjorde två olika teman. Sarah va så duktig! Var väldigt kul att va med i studion och se hur det går till, hur man tänker med ljussättning och så. Kändes roligt att jag fattade vad dom menade när dom snacka ljussättnings språk, för det är samma tänk som vi fått lära oss för film och tv.

Kom hem vid tre och segade tills det var institut. Efter åkte massa till Dennys för det var tre personers födelsedag idag, sen satt jag och Urim kvar efter och snacka om allt och inget tills dom stängde och vi drog till McDonalds istället. Gillar fortfarande inte det, men lyckas alltid hamna där för dom alltid har öppet! Inte okej.

Nu är jag hemma och lycklig över denna dag. Fick klockan som jag beställde för ett tag sedan. Super cool! Jag är nöjd!

Puss kram och god natt!

Bild från restaurangen igår, nedanför skytower, och min nya klocka!


Partaj i Whangaparaoa

Igår var första dagen på vårat första lov. En vän i art klassen fyllde år igår så jag och Evelina bestämde oss för att överraska henne. Hon blev jätte glad och vi hade en riktigt rolig kväll tillsammans. Hon bor 30 min ca från skolan så vi åkte med en kille från klassen, han var också excited att överraska henne.

Vi sov över där alla tre för det blev sent. På vägen hem stannade vi och kollade på stranden som var precis där hon bodde. Så vackert! Även om det regnade.

Nu sitter jag och äter efter att jag vart duktig och tränat! Tjo! Känns bra, nu ska jag komma igång igen, haha!

Puss och kram!


Fint,

Var i kyrkan idag, konferens. Har vart väldigt trött idag och jag vet inte varför. Somnade typ på mötena, men det var bra tal! Det är annorlunda att vara här om man jämför med Frölunda, som det va när jag va liten, gillade det bättre.

Har vart hos familjen Shin hela dagen. Åt där mellan sessionerna och sen efter sista åkte jag med dom igen. jag och Urim somnade och sov i typ tre timmar. Sociala tjejer, men galet va trötta vi var!

Det har verkligen inte hänt något alls idag, nu kom jag hem igen och ska väl sova snart.

Har saknat er alla där hemma idag ovanligt, väldigt mycket! Min andra riktiga hemlängtan på dessa tre månader. Imån är det exakt tre månader sedan jag lämnade Sverige. Ganska galet vad tiden gått fort.

Puss och kram!


The end of term 1.

Så! Nu är det över! Äntligen så ska vi börja på termin 2! Ända sedan vi började skolan så har lärarna sagt till oss att "det blir bättre i termin 2 då ni fått välja vad ni ska specialisera er i". Alla som började film och tv i januari visste inte vad de ville göra, men jag visste ju redan, så det blev lite långtråkigt ibland. Men såå lärorikt det varit!

Denna veckan har vi bara hållt på med drama, teater. Det har vart en lagom vecka, inte allt för mycket att göra. I alla fall inte för mig som bara hade 4 repliker. Jag trivdes jättebra med min grupp! Så det kommer att bli lite synd att splittras nu.. Men samtidigt så kommer det att bli så kul att få jobba med smink och allt sånt!

Nu efter en jätte mysig avslutning med delad lunch och sketcher, tal och musik så laddar vi inför fest in tha Uni house ikväll! Ska bli så kul att träffa många från skolan som avslut på denna termin. Ja, vi är taggade! Evelina sover och Jolyn är nere i sitt rum i källaren. Jg ska väl gå och köpa chips och sprite till Evelina snart för jag är lite smått uttråkad.. Och därav bilds med olika ljuseffekter, haha! Asså för att jag är uttråkad.

Puss och kram så länge!

Fick i förrgår beskedet om man kommit in på sitt förstahandsval och det gjorde jag! Woho! Valde inte ens ett andrahandsval, haha!


I'm married?!

Idag så var jag i skolan ett tag. Först för att bära undan allt vi hade haft till nyhetsprojektet, sen var det repetition? Rehearsal på våra live scenes. Jag ska spela en uppkäftig vän från filmen kiss kiss Bang Bang. Teater, inför hela skolan på fredag. Kul kul! Har bara fyra repliker så det är lugnt.

Medan jag och Evelina väntade på att det skulle börja snackade vi lite med allie vår art lärare (smink, costume, garderob, rekvisita, bakgrund lärare) och vi kom på oss själva att vi lät som ett gift par när vi snacka med henne! Hon frågade nämligen om hur vi trivdes där vi bodde, om vi hade en tv för hon ville bli av med en, och vi sa att det funkar så bra att dela rum, hon är så underbar! Och så vidare, det för först när allie gav oss frågetecken minen som vi insåg att "wow vi är nog inte så normala just nu" så oj vad vi skrattade!

Det var secret admirer day i skolan idag. Alla fick varsin lapp med ett namn på någon i skolan och så skulle man idag anynymt ge söta lappar och sånt. Jag fick Evelinas kompis så det var kul! Skrev på svenska haha! Inte alls obvious att det va jag, fast han trodde det va Evelina. Jag fick choklad och två söta lappar och en gaffeltruck (googlade va det va på svenska) en liten, leksak för det hörde ihop med texten! Super kul!

Sen kom jag hem och vilade. Har typ vart sjuk igår idag och förrgår, men börjar bli bättre nu!

Puss och kram!

Bilder från hur jag ska ha mitt smink på fredag, do i look like a bitch? Får man inte säga här, men hemma är det väl inte lika farligt, hoppas jag, haha!


God lördagsmorgon!

Hj igen!
Vaknade precis och nu ska jag snart till vår konstvisnings sak i skolan. Visar upp vårat "my Auckland" projekt. Familj och vänner är välkomna så kom om ni vill! Haha, lite långt kanske.

Igår hade vi en internationell kväll med ysa och jag bakade lussebullar i torsdags natt och blev klar halv 2.. Ja, jag har inte sån tur med mat och bak lagning alltid, haha! Asså bakning. Så jag hade köpt för lite och fel mjöl, så gick vid halv 11 ner till Jolyn och hon hjälpte mig köpa rätt VETE mjöl denna gång. Så bullarna blev halvt nyttiga. Och dom gick inte åt så mycket igår under kvällen, men det svenska godiset gjorde! Så kul att se allas ansiktsuttryck när dom provade saltlakrits! Djungelvrål! Mumms! Men det tycker tydligen inte alla!

Det var kul i alla fall. Nu ska jag gå!

Puss och kram!


Så var det skola igen,

En helt okej dag. Efter festen som jag evelina och jolyn åkte till i fredags så känns det som om jag lärt känna lite folk från skolan bättre. Det gör allt lite roligare!

Dagen var lite seg, men hade inget speciellt som vi gjorde idag. föreläsningar. Kollade på några av nyheterna som vi spelade in förra veckan för att se vad vi behöver göra bättre. Det var kul att se att det mesta av sminket och kläderna såg bra ut. Såg bara en tjej som jag sminkade och hennes sminkning såg okej ut bara att i det ljuset så blev ena ögat mörkare än det andra. Det är stand by som ska se och fixa det, men det är ju bara träning fortfarande, så det var ju bra att se.

Har vart väldigt trött idag också. Så det var super snällt av Jolyn att vänta på mig och evelina så vi åkte med henne till och hem från skolan. Handlade mat också! Så nu har jag allt jag behöver för att göra köttbullar, lussebullar, brunsås och svenskt godis knäckebröd och lingonsynt till på fredag! internationell kväll med YSAs. Super kul! Är taggad!

Nu ska jag sova. Hade massa hemlängtan igår för första gången på riktigt. Kom på att ifall jag någon gång skulle behöva fråga mina kära föräldrar om råd eller så någon gång så är det inte bara att gå ner för trappan. Det var en ganska konstig känsla och blev så verkligt att jag faktiskt är LÅNGT borta! Har inte känt det förrän nu, ja, Det tar tre månader för mig att inse sånt.

Men nu SKA jag sova,
Pussar och Kramar mina nära och kära!

Äntligen söndag!

Har kommit på mig själv att jag uppdaterar bloggen en dag för sent hela tiden, fast det gör ju inget för även om jag ljuger och säger "äntligen söndag" och det är måndag här, så är det ju fortfarande söndag hos er! Fast nu är vi bara 11 timmar före för vi har inte ställt fram klockan än.

Nu ska jag ta mig in till stan med Evelina!

Hoppas ni har en fin påsk!

Puss!


RSS 2.0